Tot nu toe heeft Microsoft altijd volgehouden dat het aantal defecte Xboxen binnen de normale marge van electronische producten valt, maar vandaag lijkt daar verandering in te komen.

In een open brief aan alle Xbox 360 bezitters laat Peter Moore (Corporate Vice President, Interactive Entertainment Business, Entertainment and Devices Division) weten dat in het geval van een defect waarbij de console de beruchte 3 rode knipperende leds toont, de garantie is verlengd tot 3 jaar na aankoop. Ook Xbox bezitters die eerder hebben moeten betalen voor een reparatie van een console met de genoemde symptomen kunnen profiteren van deze regeling en zullen hun geld terug krijgen.

In dezelfde brief wordt ook aangegeven dat de oorzaak van de falende consoles is verholpen. In de toekomst hopen we dus steeds minder te horen over de Ring of Death. Overigens gaat de verlengde garantie wel in de papieren lopen: voor het kosteloos repareren en transporteren van de defecte Xbox 360 consoles heeft Microsoft alvast een bedrag tussen de 1,05 en 1,15 miljard dollar gereserveerd.