Microsoft gaat Xbox Live naar Switch en smartphones brengen

Microsoft gaat Xbox Live naar Switch en smartphones brengen

Microsoft gaat Xbox Live ondersteuning brengen naar de Nintendo Switch, iOS en Android smartphones. Dit werd bekend uit een schema van het bedrijf in aanloop naar de Game Developers Conference 2019.

Met de integratie van Xbox Live moeten de Switch en smartphones gaan beschikken over prestaties, vrienden, clubs en de spelgeschiedenis van de dienst.

Microsoft is zelf enthousiast over de uitbreiding en zegt dat Xbox Live op het punt staat om een heel stuk groter te worden. "Xbox Live breidt zich uit van 400 miljoen gaming-apparaten en 68 miljoen actieve spelers naar meer dan 2 miljard apparaten".

Op de GDC 2019, die 18 maart van start gaat, zal de nieuwe cross-platform XDK (Xbox Software Development Kit) aangekondigd worden door Microsoft. Het doel van deze tool is om alle platformen samen te brengen. Dit zijn voor Microsoft kennelijk Xbox One, Nintendo Switch, pc, iOS en Android. De voornaamste concurrent, de PlayStation 4, wordt logischerwijs niet genoemd. De omschrijvende tekst waar dit in vermeld staat, is inmiddels verdwenen van de site.

Microsoft is al langer een voorstander van cross-play over meerdere platformen. Zo zijn de Forza-games samen te spelen op Xbox One en Windows 10, en beschikken Rocket League en Fortnite over gedeelde online servers tussen Xbox One, Nintendo Switch en PlayStation 4.

Vorige week maakte Microsoft de jaarcijfers voor het tweede fiscale jaar van 2019 bekend. Hieruit bleek dat het bedrijf meer omzet haalde uit games en diensten, maar minder consoles verkocht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

en vergeet Sea of Thieves niet, ook xbox-pc samen. Heerlijk om zo met meer dan alleen pc-vrienden te kunnen spelen.

0
test

@Derper Niet voor lang meer, de 7e komt er een update waardoor xbox spelers de keuze hebben om geen cross play meer te doen met pc spelers. Wilde de zeurpieten graag, omdat ze vinden dat pc spelers een voordeel hebben met muis en toetsenbord. Dus de pc versie van SOT zal redelijk dood worden op de servers ben ik bang.

0
test

@spreadthehate ow....nou ja ik geef ze gelijk. Het enige wat ik hoef te doen is om een xbox speler heen te draaien en te slaan. De controller is niet snel genoeg....soms wel jammer. Maar dan aan de andere kant....mijn broertje speelt op zijn pc uitsluitend met een controller, werkt voor hem prima.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Hulde. Eindelijk een grote speler die het begint te snappen. Ik denk dat Microsoft hier ook een grote stap in maakt om een imago van geld om aan het zetten is naar een imago van gamer. Of het succesvol wordt is een ander punt, al hoop ik het wel. Mogelijk krijgen ze hierdoor ook meer voet aan de grond in Japan door de goede samenwerking met de switch.

0

Aanbevolen voor jou