Sinds korte tijd gaat er een gerucht de ronde dat Microsoft alle nep-accounts gaat bannen die mensen gebruiken voor het downloaden van content buiten hun regio. Hierdoor is content te downloaden die in andere regio's (tijdelijk) niet beschikbaar is. Denk hierbij aan demo's die eerder uitkomen in andere regio's of films en series die sinds kort zijn via een nieuwe dienst zijn te downloaden in de VS. Inmiddels is er al al een groot aanbod aan films en series in zowel HD (High Definition) als SD (Standard Definition) kwaliteit te vinden op de Amerikaanse Marketplace..

Inmiddels is door een Microsoft medewerker bevestigd dat de accounts niet worden geband, maar dat er wel restricties zullen worden toegepast op de mogelijkheid tot het downloaden van content. Het gaat hierbij om Gold accounts die worden gebruikt om bestanden te downloaden vanaf de Amerikaanse Marketplace.

Waarschijnlijk maakt het Microsoft niets uit dat wij deze methode gebruiken om demo's eerder te kunnen downloaden, maar studio's die films en series uitbrengen kunnen best wel eens dwars zitten. De oorzaak van de restricties zal dus waarschijnlijk hebben te maken met de rechten van de content die wordt aangeboden.