Microsoft gaat meer in first party-games investeren | Gamer.nl

Microsoft gaat meer in first party-games investeren | Gamer.nl

Microsoft is van plan meer te investeren in first party-games en wil extra studio's hiervoor.

Microsoft heeft de laatste tijd in mindere mate first party-games uitgebracht. Het bedrijf heeft vorig jaar de studio's Lionhead, bekend om Fable, en Pre Play losgelaten en de exclusive Scalebound geannuleerd.

Nu lijkt het erop dat Microsoft andere plannen heeft. Hoofd van Xbox Phil Spencer vertelt Bloomberg in een interview dat er plannen zijn om meer te investeren in first party-games, waarbij ook meerdere studio's worden gekocht en geopend.

Phil Spencer geeft hierbij ook toe dat de investeringen in het maken van content hierbij onevenredig is geweest en is van mening dat dit een verbeterpunt is voor Xbox:

"We moeten groeien en ik kijk ernaar uit om dit te bewerkstelligen. Onze vaardigheid om content te creëren moet een van onze krachten zijn en we hebben niet altijd evenveel geïnvesteerd in first party-titels. We hebben zo onze ups en downs hierin."

Hoeveel en welke studio's precies gekocht en geopend worden is nog niet bekend. Ook is geen informatie gegeven over welke games dit plan betreft. Vooralsnog is het een abstract plan van Microsoft dat naar buiten is gebracht. Toch geeft het goede hoop op meer exclusieve, first party-content voor Xbox One.

Gisteren liet de marketing-baas van Xbox nog weten dat de Xbox One X, die vandaag is uitgebracht, waarschijnlijk niet Microsofts laatste console zal zijn. Hij ziet nog toekomst in nieuwe generaties. Tevens heeft het bedrijf aangegeven de Fable-franchise niet te zijn vergeten.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou