Microsoft maakt geen oude Xbox-games meer backward compatible

Microsoft maakt geen oude Xbox-games meer backward compatible

Microsoft is niet van plan nog meer games aan de lijst met backward compatible games op moderne Xbox-consoles toe te voegen.

Dat heeft het bedrijf benadrukt. Gisteravond maakte Microsoft bekend nog eens 76 Xbox- en Xbox 360-titels speelbaar te maken op moderne Xbox-consoles, waaronder de Max Payne- en Timesplitters-games.

Microsoft meldde eerder al dat het zou stoppen met games backward compatible maken, maar laat nu weten dat de 76 games die gisteren zijn aangekondigd echt de laatste spellen zijn. Meer games zou niet mogelijk zijn vanwege licentierestricties.

Ook aan IGN bevestigt het bedrijf nogmaals dat er geen backward compatible games bijkomen. "Dit zijn de laatste Xbox 360- en Xbox-games die aan het backward compatibility-programma worden toegevoegd. We hebben vanwege technische, wettelijke of licentierestricties de limiet van onze mogelijkheden bereikt. We weten dat we dit vaker hebben gezegd, maar hebben nog eenmaal geprobeerd zoveel mogelijk favorieten van fans terug te brengen om ons twintigjarige jubileum te vieren."

Er zijn nu zo'n zeshonderd Xbox- en Xbox 360-spellen speelbaar op moderne Xbox-consoles. Diverse favorieten van fans ontbreken echter nog, waaronder Ninja Gaiden, Rez HD, Jet Set Radio Future, Burnout 3, Project Gotham Racing en Armored Core.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goed is goed. Met 600 titels kan je niet zeggen dat er geen aandacht aan geschonken is. Zelf speel ik geen backwards compatible titels meer, al ga ik uit interesse eens kijken of ik nog wat leuks vind. Jammer voor de fans dat bepaalde titels niet meer zullen komen.

0
test

een streepje op de letter E word gezien als spam..

0

Aanbevolen voor jou