Geruchten gingen al de ronde dat Microsoft games zou gaan maken voor de handhelds van de concurrent en opnieuw zijn er aanwijzingen dat we inderdaad handheld games van big M kunnen verwachten. Zo zijn onlangs op de site van Rare twee vacatures geplaatst waarin naar personeel wordt gevraagd voor games op de Nintendo DS. Hoewel het op het eerste gezicht niet vreemd lijkt dat Rare, vroeger de Nintendo developer bij uitstek, programmeurs vraagt voor de NDS, is het zo dat het bedrijf volledig is ingelijfd bij Microsoft. Iets wat betekend dat games die uiteindelijk door Rare worden gemaakt, onder de naam van Microsoft worden uitgegeven.VACANCIES

EXPERIENCED 3D ARTISTS (NINTENDO DS)

Good understanding of 3D packages (preferably Maya), strong modelling and texturing abilities, imagination and motivation are all required from anyone hoping to join our Develop award-nominated team in creating key DS titles.

GAMES PROGRAMMERS (NINTENDO DS)

Must be motivated, enthusiastic and skilled in C/C++ to join our dedicated handheld team, recently nominated for a Develop Industry Excellence Award. 3D skills also an advantage in creating high-profile titles for this unique system.Op het gebied van consoles is Microsoft een concurrent van Nintendo, maar aangezien Microsoft geen handhelds maakt is het niet eens zo vergezocht dat men er een markt in ziet. Het lijkt er nu werkelijk op dat er een Microsoft titel op de NDS uitkomt. Welke games er ontwikkeld gaan worden is overigens niet bekend.