Volgens Phil Spencer, de baas van Microsoft Game Studios, gaat Microsoft er flink tegenaan op de E3 van volgend jaar. Ze zullen het namelijk niet alleen over games hebben die later dat jaar uit komen, maar ook games die nog langer op zich laten wachten en bijvoorbeeld in 2010 pas op de Xbox 360 komen.

Spencer: "Ik ben net uit een vergadering over de E3 gekomen en we bekeken wat plannen voor de toekomst en waar we onze fans graag mee zouden willen plagen. Het wordt heel erg spannend, want er moet nog heel veel aangekondigd worden en misschien gaan we wel praten over games die nog langer op zich laten wachten." Hij zei dit in de nieuwe podcast van Major Nelson.

Spencer liet ook nog weten dat hij bij Ensemble, de ontwikkelaars van Halo Wars, is langs geweest en dat alles daar prima gaat. Halo Wars krijgt een veel grotere nadruk op verhaal dan eerder werd gedacht en volgens Spencer wordt dat ideaal voor mensen die van het Halo-universum houden.

Spencer wist ook nog te melden dat Gears of War 2 rond de 3 miljoen keer is verkocht en dat er misschien wel een vervolg op Crackdown komt, wat we gisteren al meldden.