Het gerenomeerde onderzoeksbureau Forrester beweert dat de Xbox de koppositie van de PlayStation2 over gaat nemen. Hiervoor moeten we nog wel even geduld hebben tot het jaar 2006. De gedachte hierachter is dat Microsoft veel meer ervaring heeft met online gamen dan Sony. Volgens Forrester heeft online gamen de toekomst, ook bij de grote massa en dus lijkt het erop dat de Xbox aan populariteit gaat winnen.

Wel moet daarbij de kanttekening gemaakt worden dat rond 2005/2006 de PlayStation3 en Xbox2 gepland staan volgens de geruchten. Het kan dus zo zijn dat de Xbox2 pas de winnaar gaat worden en de winst van deze ronde naar Sony gaat. Maar daar is Forrester niet helemaal duidelijk in.De verkoop van de daarvoor benodigde apparatuur verloopt beter dan verwacht. Voor de Xbox gingen 150.000 netwerkadapters a 50 dollar over de toonbank, voor de Playstation 250.000 voor 40 dollar per stuk. Forrester schat dat in 2005 zo`n 3 miljoen huishoudens in Europa op de internetdiensten zijn geabonneerd.

Tegen die tijd, als Sony en Microsoft de opvolgers van de huidige spelcomputers op de markt brengen, hebben beide bedrijven kunnen leren van hun beginnersfouten, aldus Forrester. De Xbox heeft dan een grote kans om de best verkochte internetspelcomputer te worden, voor de Playstation 2.

Het gaat hier uiteraard om voorspellingen van de Amerikaanse markt, die in bepaalde opzichten wel vergelijkbaar is met de Europese. Voor het hele verhaal surf je naar Nu.nl.

Met dank aan dapoop voor het melden van dit nieuws.