Mensen die een Xbox Live-account aangemaakt hebben en 'gelogen' hebben over hun land van herkomst zullen na de komende Spring Update voor de Xbox 360 niet meer in kunnen loggen op deze account. Microsoft blokkeert namelijk alle accounts die een ander land aangeven dan het land van waaruit verbinding wordt gemaakt het met internet.

Veel Xbox 360-gebruikers hebben een tweede of zelfs derde Xbox Live-account aangemaakt met als land van herkomst de Verenigde Staten of Japan, om zo demo's en filmpjes te downloaden die in de Benelux nog niet beschikbaar zijn. De reden dat de filmpjes en demo's niet overal beschikbaar zijn, heeft vaak met de rechten te maken. De rechthebbende van het materiaal in de VS heeft het weliswaar beschikbaar gesteld voor Xbox Live, maar omdat bepaalde tv-series het in Nederland bijvoorbeeld nog op televisie moeten komen, worden ze hier niet via Xbox Live beschikbaar gesteld.

Microsoft zegt zelf niet veel te kunnen doen aan de nieuwe restricties die men invoert, omdat men niets anders doet dan de regels en wetten die er gelden nog beter naleven. De nieuwe Spring Update wordt op 7 mei beschikbaar gesteld. Tot die tijd: downloaduh!