Dat lijkt de conclusie op basis van uitspraken door Microsofts Phil Spencer en Yusuf Mehdi. Zij spraken tegenover respectievelijk Penny Arcade en Ars Technica over het zogeheten Family Plan. Hierbij kunnen verschillende gebruikers, of dat nu familie, vrienden of kennissen van elkaar zijn, gebruikmaken van een en dezelfde Xbox Live-account. De spellen die aan zo'n gedeelde account gekoppeld zijn, zouden voor iedereen in de 'familie' speelbaar zijn.

Spencer zei hierover het volgende tegen Penny Arcade: "Er hoeven geen geboorteaktes ingezonden te worden! Ik denk dat het een voordeel is van het ecosysteem dat we hebben." Eerder zei Mehdi tegenover Ars Technica dat een 'familielid' ook niet in hetzelfde huis hoeft te wonen.

Hierbij is het wel zo dat het waarschijnlijk slechts door één persoon tegelijkertijd gespeeld kan worden. Desondanks zou het betekenen dat spellen theoretisch juist makkelijker uitgeleend kunnen worden. Hoewel een retaildisk vanwege de activatieplicht geen waarde meer biedt buiten snellere installatie, kunnen alle spellen digitaal uitgewisseld worden. Dit zou de noodzaak tot het fysiek overhandigen van een uit te lenen game wegnemen. 

Microsoft heeft echter nog geen concrete details gegeven over eventuele beperkingen, bijvoorbeeld een limiet op hoevaak en in welke intervallen games digitaal uitgeleend kunnen worden. Mochten hieraan geen of nauwelijks restricties opgelegd worden, lijkt het systeem juist gunstiger dan het huidige, waarbij een fysiek spel slechts aan één persoon tegelijkertijd gegeven kan worden. Dat zou de communicatie van Microsoft opmerkelijk maken, omdat het nu juist veel kritiek krijgt op zijn veronderstelde beleid.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3