Microsoft en Epic ruziën over gratis downloadable content | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In de laatste podcast van 1UP bevestigd Epic topman Tim Sweeny dat Microsoft druk uitoefent op de ontwikkelaar om zoveel mogelijk extra content voor Gears of War niet gratis aan te bieden. Dit gaat in tegen Epics beleid, omdat het volgens hen ervoor zorgt dat de community verdeeld raakt en omdat ze in een minder goed daglicht komen te staan. Epic heeft altijd al de reputatie gehad veel gratis content voor hun games uit te geven, maar het lijkt erop dat ze in het geval van Gears in hun bewegingsvrijheid worden beperkt.

De nieuwe update genaamd Annex zal echter gewoon gratis worden aangeboden. Ditzelfde was het geval met een eerdere update. Deze werd echter gesponsord door Discovery Channel. Iets dat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de keuze van Microsoft om de extra maps toch gratis aan te bieden. Een aantal latere updates zullen echter niet gratis zijn.

Volgens Sweeny heeft Microsoft een busine model opgezet waarin betaalde extra content een grote rol speelt. Het aanbieden van gratis content zou dit model ondermijnen. Eerdere berichten ondersteunen dit gegeven, want meerdere ontwikkelaars hebben geld moeten vragen voor  content terwijl ze dit gratis wilden aanbieden. Denk hierbij aan Geometry Wars en extra content voor Marble Blast Ultra. De kans is groot dat grotere ontwikkelaars hun gewicht nog wat in de strijd kunnen gooien om dergelijk content gratis aan te bieden, maar kleinere ontwikkelaars hebben in dit geval blijkbaar minder kans.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou