Veel Amerikanen zullen moeite moeten doen als ze in november een XBox voor $299 willen kopen. Dit omdat Microsoft verkopers aanmoedigt de XBox te bundelen zullen de prijzen eerder tussen de $499 en $1200 komen te liggen.

De prijsstijging kan worden verklaard vanwege het feit dat er op de software en randartikelen van de XBox meer winst wordt gemaakt. Om de verkoop hiervan te doen stijgen, promoot Microsoft de verkoop van bundels door leveranciers. Tevens levert de gigant uit Redmond ook aanwijzingen hoe het product in de winkels moeten worden geplaatst, inclusief een hoeveel winkelruimte er beschikbaar moet zijn. Not only is Microsoft encouraging retailers to sell the higher-priced Xbox packages, Microsoft also is specifying how much shelf space stores must dedicate to the new product. To ensure retailers' cooperation, Microsoft is tying allocations of Xbox units and extra marketing dollars to its requests, retailers confirmed.

Zo verkoopt Microsoft de XBox het liefst

Geen slimme zet, de console is al duur genoeg en door de hogere prijs zullen toch veel mensen voor een andere next-gen console gaan...of toch niet ?

Lees verder bij de LA Times Bedankt USAFalcon voor het melden