'Microsoft doet concessies om Activision-overname door te laten gaan'

'Microsoft doet concessies om Activision-overname door te laten gaan'

Microsoft zou concessies doen om de overname van Activision Blizzard door te kunnen laten gaan, waaronder een deal die er voor zorgt dat Call of Duty nog tien jaar op PlayStation-consoles uit blijft komen.

Dat meldt Reuters te hebben vernomen. Om wereldwijde waakhonden die onderzoek doen naar de mogelijke overname voor zich te winnen, zou Microsoft verschillende afspraken in het voordeel van de concurrentie willen maken. Het bedrijf zou deze concessies officieel willen presenteren naar de instanties.

Om waakhonden bij de Europese Commissie tevreden te stellen, zou er in ieder geval een licentiedeal van tien jaar voor Sony worden voorbereid. Hoewel er geen detail worden gegeven, is het waarschijnlijk dat deze deal specifiek om Call of Duty draait. Een week geleden meldde de New York Times immers al dat Microsoft een dergelijke deal had aangeboden aan Sony.

McDermott Will & Emery-partner Stephane Dionnett meldt aan Reuters dat dergelijke concessies er voor kunnen zorgen dat de verschillende instanties die de overname onderzoeken mogelijk overstag gaat. Ze waarschuwt echter dat het ook een mogelijkheid is dat het niet genoeg is.

Hoe dan ook publiceert de Europese Commissie diens beslissing voor 11 april, maar dit is maar één van de officiële instanties die de overname goed moeten keuren. De deal is vooralsnog goedgekeurd in Saoedi-Arabië, Brazilië en Servië.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Laten we hopen dat het snel overgenomen kan worden zodat Ryan kan stoppen met de jankbal uit te hangen.

0
test

@DarkraverX zal nog wel even duren, saudi brazil en Servie hebben alleen nog maar goed gekeurd. Denk dat China helemaal niet door gaat omdat Blizzard zich daar nu terug trekt.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@DarkraverX En dat is dus ook het geen waar het namelijk niet om gaat. Deze overname gaat verder dan MS vs Sony. Er wordt naar het gehele plaatje "Microsoft" gekeken. Alleen fanboys staren zich maar constant blind op elk woordje wat Phill of Ryan roepen. Een comments van iemand op tweakers: "Jullie bekijken dit allemaal veel te nauw, als 'Microsoft vs. Sony'. Zo nauw is het niet. Het is een bedrijf ter waarde van 1,8 biljoen dat 69 miljard voor een ander bedrijf betaalt. Dat heeft nogal wat implicaties. Als dat mag, waar ligt dan de grens? Alles daar onder is dan direct vrij spel. Ubisoft, EA en meer zijn minder waard en liggen dus voor het oprapen. Microsoft kan het bovendien lijen om jarenlang tegen kostprijs de markt te verpesten. Ze zijn nu de underdog en doen de consument een plezier, maar die 69 miljard gaan jij en ik terugbetalen. Dat doet er toe, niet of Sony een beetje zeurt of niet." "Maar Microsoft gebruikt die 1.8 biljoen wel om enorm marktaandeel te kopen. Als Amazon morgen Sony, EA, Tencent en allemaal op koopt om nummer 1 te worden ga je daar toch ook niet mee akkoord?"

0
test

@Recon31 Als Amazon Sony, EA en Tencent koop zal dat mijn reet roesten. Het beklag waar het voornamelijk om gaat is COD en dat is waar het bij die jankbal om gaat. Als je alle bedrijven bij elkaar optelt die EA of Sony in de loop der jaren heeft opgekocht en verkloot heeft (EA) dan zou je exact hetzelfde kunnen zeggen met wat iemand op tweakers beweert.

0
test

Microsoft moet zich terugtrekken uit de console markt en zicht volledig toeleggen op het leveren van games voor de verschillende aanbieders. Per console verliest Microsoft zo'n 200 dollar, zo is niet heel lang geleden bekend gemaakt. Dan liever games ontwikkelen en daar de winst op pakken. Dit zeg ik als iemand die pas terugkeerde op de console markt met de introductie van de xbox360, met als laatste voorganger een SNES - jarenlang PC only geweest dus. Hoewel ik de console van Microsoft waardeer, merk ik al jaar en dag dat de Playstation meer uren maakt - mijn eerste PS was ook nog eens een PS4. De consoles van beide fabrikanten staan in mijn televisiemeubel. De keren dat ik echter de nieuwe xbox aanzet, was tot dusver alleen voor CP2077, Halo Infinite en de laatste Forza Horizon. Games die ik net zo makkelijk speel op de PC. Wat is de waarde van een console van Microsoft dan nog? Nee, dan liever alleen nog de focus als uitgever van games op de rest van de console markt. Sony zal dan wel dominant zijn ten opzichte van Nintendo, vrees ik. Het simultaan uitbrengen van games op zowel de PC als de huidige XBox vind ik wel een gouden greep van Microsoft, dat mag gezegd worden.

0
test

@Ashalar wat een onzin er zijn meer dan genoeg xbox gebruikers om het relevant te houden nee niet zoveel als Playstations maar zeker niet te weinig om op te houden daarnaast zitten we nog vroeg in de levens van de series en de ps5 en hebben genoeg mensen bakken met geld betaald aan scalpers etc om een series x te kunnen kopen. Maar goed mensen die ik ken met een series hebben bijna allemaal de S en misschien moet ms zich daar meer op focussen dan de x gezien ze idd wel flink verlies daarop maken. Nintendo is een hele andere doelgroep en Pc is nog altijd zwaar in de minderheid en zal dat blijven gezien de mainstream gewoon op de bank wil ploffen console aan disc erin en gamen. De strijd zal altijd tussen ps en xbox zijn en dat is alleen maar goed al had ik liever dat ze ooit gingen samenwerken! Denk wel dat ze uiteindelijk over gaan op cloud only ofzo zeker met die zogenaamde streaming xbox waar ze aan werken.

0
test

@Deadspacer Ik denk dat streaming xbox nog wel een lange termijn ding gaat zijn. Internet in Nederland is van hoge kwaliteit, maar in de landelijke gebieden al wat lastiger. Ook in ontwikkelde landen als de VS is een inbelverbinding nog steeds normaal, en de beperkte markt van aanbieders die snelheden dichtknijpt is voor menig gamer daar ook een probleem. Wanneer een game a la Call of Duty of RDR 2 een download vereist van 150Gb om te installeren alleen al, wordt het lastig. Data continue streamen zonder kwaliteitsverlies... ik moet het nog zien gebeuren. Je kan je dan als console boer niet alleen focussen op daar waar Internet van top kwaliteit is.

0

@Ashalar Microsoft moet niks. Ik speel 100x liever op een xbox dan op een pc. Lekker op de bank. Genoeg meerwaarde dus, voor velen :)

0

@brushaway Exacto, ik speel met veel plezier op mijn X en Microsoft moet dus helemaal niks! Ze doen het deze generatie gewoon lekker!

0

@brushaway Dat spelen op de bank kan met een PC ook dankzij streaming, dat is niet de echte meerwaarde van een console. Het zit hem vooral in gemak, alles wat met een PC te maken heeft dat is net niet of net wel vermoeiend. Maar ik blijf erbij want ik hou nu eenmaal van mijn enorme lijst van honderden niet-console games die ik voor een appel en een ei heb kunnen kopen over de jaren en 6 generaties aan PC heen. Ieder zijn ding.

0
test

@Ashalar sorry maar wat een onzin. Ik heb zelf ook altijd alle consoles (en PC) in huis gehad maar mijn PS gebruik ik een paar keer per jaar om bijv. God of War of Horizon ZD te spelen. Buiten dat staat dat apparaat stof te verzamelen. Het is gewoon waar je persoonlijke voorkeur ligt. Dat jou de titels van microsoft niet je niet liggen wil niet zeggen dat dat voor iedereen zo is. Games als Halo, grounded, forza sea of thieves etc zijn dan niet op het niveau van sommige PS titels, maar ze voor miljoenen gamers wel populair en leuk. Zeker na de zwakkere Xbox One release is Xbox als console merk terug in de race met de PS5. Ik citeer: 'When comparing Xbox vs. PlayStation sales, it’s important to note that Xbox Series X/S has a 42.8% market share, whereas PlayStation 5 has a 57.1% share'

0
test

@Ashalar Je vergeet, dat waar ze op het 1 verliezen ze op het andere weer enorm verdienen.

0

@Ashalar : voor mij is het juist andersom, ik gebruik de xbox veel meer dan mijn ps5 en switch. De reden? De online omgeving is op de xbox veel beter (althans, in mijn situatie). Als ik bv. Fifa 23 speel haal ik een ping van altijd 8. Als ik Fifa 23 op de ps5 speel is mijn ping rond de 45 - 50. Ik speel beide spellen via de EA 10 uur try out (ik was als lid van EA op de ps5 en bij de xbox krijg ik hem in mijn gamepass). Online is nooit de cup of tea geweest binnen de wereld van Playstation. Daarentegen gebruik ik de ps5 voor de hele mooie exclusives, maar dat spreekt voor zich. Gevolg: sportgames, shooters, racegames speel ik op de xbox en GOD/Horizon etc op de Ps5. De sportgames/shooters en racegames zijn verslavender voor mij, zodoende staat de xbox meer aan.

0
test

@Ashalar Ik denk dat je, je vergist in het aantal Xbox bezitters. Jouw verhaal gaat inderdaad op wanneer je genoeg geld te besteden hebt om een High-End PC aan te schaffen. Zo speel ik ook Xbox games op mijn PC. Echter niet iedereen heeft het geld of de behoefte om minimaal 2500 euro uit te geven aan een monster PC, waarmee je (toekomstige) games goed kunt spelen. Een console is wat dat betreft veel gebruiksvriendelijker en vooral goedkoper

0

Aanbevolen voor jou