Microsoft dient Activision-overname in bij Europese Commissie

Microsoft dient Activision-overname in bij Europese Commissie

Microsoft heeft officieel diens plan om Activision Blizzard over te nemen ingediend bij de Europese Commissie.

Deze Europese concurrentiewaakhond moet nu controleren of de overname voldoet aan Europese regelgeving. Hier is te zien dat het plan gisteren is ingediend. Uiterlijk op 8 november moet de organisatie besluiten of de deal door mag gaan, of dat het onderzoek moet worden uitgebreid.

De Europese Commissie is niet de enige instelling die controleert of de overname van Activision Blizzard door Microsoft door de beugel kan. Bijna alle landen controleren de deal. Eerder bleek al dat de Britse concurrentiewaakhond CMA het antitrust onderzoek naar de overname ging uitbreiden. 

Microsoft-CEO Satya Nadella gaf eerder aan dat hij verwacht dat de overname doorgaat. "Natuurlijk worden overnames van dit formaat onder streng toezicht gedaan, maar we zijn er erg zeker van dat het gaat lukken", aldus Nadella tegen Bloomberg.

Hij oppert daarbij dat er zo'n drie à vier bedrijven binnen de game-industrie zijn die een groter marktaandeel dan Microsoft hebben. "Dus als dit om concurrentie gaat, laat ons dan concurrentie bieden."

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan Activision Blizzard, de uitgever van Call of Duty, over te willen nemen voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar. Sony gaf eerder al aan dat het oneerlijk zou zijn als Call of Duty exclusief op Xbox gaat verschijnen, maar Microsoft heeft al meerdere malen benadrukt die intentie niet te hebben.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

It begins! Sony kan hoog en laag springen, dit gaat sowieso door.

0
test

@Mmo-veteran klopt maar sony kan er wel uit krijgen dat cod langer op ps moet blijven of helemaal, of instantie zegt iets van prijzen mogen niet omhoog van gamepas voor aantal jaar. Zie deal ook door gaan maar er zal wel een voorwaarden aankomen.

0
test

Ik pak de popcorn alvast

0

Aanbevolen voor jou