Nieuws
activision blizzard xbox

Microsoft dient Activision-overname in bij Europese Commissie

Nog een instelling die de overname moet controleren

Geschreven door Michel Musters op
Microsoft heeft officieel diens plan om Activision Blizzard over te nemen ingediend bij de Europese Commissie.

Deze Europese concurrentiewaakhond moet nu controleren of de overname voldoet aan Europese regelgeving. Hier is te zien dat het plan gisteren is ingediend. Uiterlijk op 8 november moet de organisatie besluiten of de deal door mag gaan, of dat het onderzoek moet worden uitgebreid.

De Europese Commissie is niet de enige instelling die controleert of de overname van Activision Blizzard door Microsoft door de beugel kan. Bijna alle landen controleren de deal. Eerder bleek al dat de Britse concurrentiewaakhond CMA het antitrust onderzoek naar de overname ging uitbreiden. 

Microsoft-CEO Satya Nadella gaf eerder aan dat hij verwacht dat de overname doorgaat. "Natuurlijk worden overnames van dit formaat onder streng toezicht gedaan, maar we zijn er erg zeker van dat het gaat lukken", aldus Nadella tegen Bloomberg.

Hij oppert daarbij dat er zo'n drie à vier bedrijven binnen de game-industrie zijn die een groter marktaandeel dan Microsoft hebben. "Dus als dit om concurrentie gaat, laat ons dan concurrentie bieden."

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan Activision Blizzard, de uitgever van Call of Duty, over te willen nemen voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar. Sony gaf eerder al aan dat het oneerlijk zou zijn als Call of Duty exclusief op Xbox gaat verschijnen, maar Microsoft heeft al meerdere malen benadrukt die intentie niet te hebben.

Dit artikel delen:

Lees meer

Creëer een leger in Minecraft Legends Fysieke editie eerste Bayonetta voor Switch op laatste moment uitgesteld
5

Reacties op: Microsoft dient Activision-overname in bij Europese Commissie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Mmo-veteran

  • 1 oktober 2022 11:39
  It begins! Sony kan hoog en laag springen, dit gaat sowieso door.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 2 oktober 2022 04:14
  @Mmo-veteran klopt maar sony kan er wel uit krijgen dat cod langer op ps moet blijven of helemaal, of instantie zegt iets van prijzen mogen niet omhoog van gamepas voor aantal jaar. Zie deal ook door gaan maar er zal wel een voorwaarden aankomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Roolio

  • 1 oktober 2022 11:47
  Ik pak de popcorn alvast

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 1 oktober 2022 12:31
  Ze pakken het volgens mij best slim aan.
  Niet overal tegelijk indienen. De Europese commissie is hier al lang met een schuin oog naar aan het kijken. Ik geloof niet dat daar niet al mensen beetje voorbereid waren.
  Maar wat is het nu, Microsoft heeft eerst een paar kleinere commissies laten kijken en die hebben het al goedgekeurd. Dat zien alle anderen ook, nu kunnen we allemaal andere voorwaarden hebben maar als op den duur alles al goed gekeurd is en je bent de menige die het twijfelt is de druk van buitenaf ook hoger om dan niet als afgang te laten zien.
  Wat ik wil zeggen Microsoft kan dit als argument indienen bij de steeds strengere commissies.
  En zo melden dat anderen het al goed vinden en datze daarmee bewijzen datze niet concurrentie in dexweg zitten maar nu net concurrentie willen gaan bieden tegen steeds groter wordende Chinese bedrijven.
  En als AB echt overgenomen wil worden dan gaat op den duur tencent ermee vandoor.
  Zelfs al zou dat gaan via een methode van eerste opdelen van A en B om ze daarna in delen te kopen zodat het om kleinere aanschaf gaat.

  Wat ik wil zeggen is dat Microsoft wel moet blijven multiplatform gaan met AB maar het is in groot belang dat AB in het westen blijft. Als dit ooit in Chinese handen komt dan komt dat nooit met terug en is er een grote kans op wereldwijde monopolie vanuit China. En dan ook de censuur die zij hanteren wereldwijd ingezet kan worden, want bedrijven kunnen dan geforceerd Chinese regelen in games te moeten behouden.

  Ik hoop dat dit doorgaat.
  Als ik eerlijk ben. Maar wel met goede voorwaarden en garanties dat COD multiplatform blijft. Minstens de hele ps5 tijd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Riyakuya

  • 1 oktober 2022 17:17
  Eens zien hoe deze partij de overname gaat beoordelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.