Microsoft denkt dat het Call of Duty: Warzone kan optimaliseren voor Switch

Microsoft denkt dat het Call of Duty: Warzone kan optimaliseren voor Switch

Microsoft is er van overtuigd dat het Call of Duty: Warzone en andere games binnen de reeks kan optimaliseren om op de Nintendo Switch te draaien.

Dat meldt het bedrijf in een reactie op het Britse Competition and Markets Authority rondom de mogelijke overname van Activision Blizzard. Warzone ondersteunt immers "pc-hardware met GPU-kaarten die in 2015 zijn uitgekomen", en dus zou er geen goede reden zijn waarom de game niet op Switch afgespeeld kan worden.

"Aangezien de engine waar Warzone op draait volwassen is en geoptimaliseerd is om op een breed scala aan hardware te draaien (van de in 2013 uitgekomen Xbox One tot de Xbox Series X), kan het aangepast worden om op Nintendo Switch te lopen, een console die in 2017 uitkwam."

"Activision-ontwikkelaars hebben een lange geschiedenis in het optimaliseren van gameprestaties voor beschikbare hardwarecapaciteiten." Het bedrijf noemt vervolgens diverse andere games die met succes naar Nintendo Switch zijn gebracht, waaronder Apex Legends, Doom Eternal, Fortnite en Crysis 3. Ook zou het bedrijf Call of Duty: Modern Warfare 2 naar de Switch kunnen brengen.

Afgelopen maand gaf Microsoft al aan een tienjarige deal met Nintendo te hebben gesloten. Mocht de overname van Activision Blizzard doorgaan, dan moeten Call of Duty-games tegelijk met andere systemen op Nintendo Switch uitkomen, met alle features intact.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Warzone draait ook op mobiel, wat ook al erg knap is. Denk dat het prima moet kunnen op de Switch. Denk alleen niet dat je meer dan 30fps mag verwachten.

0
test

Klein foutje in het artikel. Xbox One is in 2013 uitgekomen, niet 2015.

0

Aanbevolen voor jou