Nieuws

Microsoft demonstreert HoloLens op Build 2015

Augmented reality-headset in actie

Geschreven door Gijs Scheltens op
Microsoft heeft een demonstratie van zijn augmented reality-bril HoloLens gegeven tijdens zijn eigen Build-conferentie.

De demonstratie toont hoe gebruikers met de bril Windows 10 kunnen gebruiken. Microsoft laat zien dat Windows 10-apps te openen zijn en te verschuiven. Ook kunnen gebruikers vensters ‘vastzetten’ of juist met zich meenemen.

Microsoft onthulde de HoloLens op de Windows 10-presentatie in januari. De headset heeft een eigen cpu en gpu, bewegingssensoren en kan geluid afspelen. Door beelden op de lenzen van de headset te projecteren, lijkt het alsof de geprojecteerde beelden zich in de echte wereld bevinden.

De HoloLens draait op Windows 10 en kan universele apps afspelen. Ook kunnen gebruikers met bijbehorende software eigen augmented reality-apps maken. Microsoft denkt dat de headset van pas kan komen in de technische en creatieve industrie, maar zegt ook dat HoloLens een hele kamer in een scherm kan veranderen voor gaming. De HoloLens moet rond de release van Windows 10 uitkomen.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Walking Dead van Payday-ontwikkelaar in 2016 naar pc, PS4 en Xbox One Systeemeisen Wolfenstein: The Old Blood bekendgemaakt
1

Reacties op: Microsoft demonstreert HoloLens op Build 2015

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • incarnatus

    • 30 april 2015 12:44
    Noice!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.