"De bedoeling van de Specialty Shops was het maken van een aparte sectie met daarin unieke content en de mogelijkheid om hier doorheen te bladeren op een manier die het best geschikt is voor dergelijke content. We wilden Xbox Live Indie Games de volledige Marketplace-behandeling geven en vonden dat dit de beste manier was om daarvoor te zorgen, naast de populaire Avatar Marketplace", aldus Microsoft.

Sorteeropties

Het bedrijf stelt dat er juist meer bezoekers op af zullen komen, vanwege die populariteit van de Avatar Shop. "Xbox Live-gebruikers hebben samen meer dan 290 miljoen aanpassingen gemaakt aan hun Avatars, dus we verwachten dat veel van hen regelmatig de Specialty Shops-sectie zullen bezoeken." Ook heeft Microsoft met de Dashboard-update de manieren waarop de Indie-games gesorteerd kunnen worden verbeterd, met grotere lijsten en een rangschikking van de best verkochte games over een bepaalde periode.

Gisteren kwam in het nieuws dat een aantal onafhankelijke ontwikkelaars geklaagd had over de nieuwe plek die hen was toegedeeld na de Kinect-update van het Xbox 360 Dashboard. Eén van hen gaf aan zijn laatste eer te willen bewijzen aan de Xbox Live Indie Games, "omdat ze voortaan blijkbaar geen games, maar specialties genoemd moeten worden."