Microsoft: 'Crytek zou misschien first party worden' | Gamer.nl

Microsoft: 'Crytek zou misschien first party worden' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Spencer geeft aan zo'n zeven à acht jaar geleden met Crytek te hebben gepraat, waarbij ter sprake kwam wat het zou betekenen voor de studio als deze door Microsoft tot first party-ontwikkelaar werd omgedoopt. "Het was een kwestie van wat zij wilden doen en wat intere ant voor ons was. Zij wilden gewoon Crysis maken en hadden net Far Cry uitgebracht. Wij zeiden dat we waarschijnlijk al genoeg futuristische shooters hadden", aldus Spencer, die vertelt waarom Microsoft het idee van Crytek als first party liet varen. 

Ryse

Spencer laat ook weten dat Crytek zelf met het idee voor Ryse kwam, de op de E3 aangekondigde Kinect-titel. "Nu is [Crytek] helemaal gek op Kinect, en is [de samenwerking met Crytek] een perfect huwelijk." Ryse speelt zich af in de tijd van de Romeinen en wordt omschreven als een 'first-person brawler'. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou