Microsoft brengt Xbox One-controller uit voor pc | Gamer.nl

Microsoft brengt Xbox One-controller uit voor pc | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De controller kan ook zonder de bijgeleverde snoer gebruikt worden. Wie al een Xbox One-controller heeft hoeft deze editie niet speciaal aan te schaffen om er pc-games mee te kunnen spelen. Zij kunnen met een micro-usb of de play & charge-kit de controller op de pc aansluiten en de drivers installeren. Deze functie is al sinds juni beschikbaar.

De controller is voornamelijk bedoeld voor pc-gamers die alsnog graag sommige games met een controller spelen. Hoewel er nog geen releasedatum bekend is, staat de prijs op ongeveer vijftig euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou