Microsoft kondigt Xbox Live voor iOS en Android aan

Microsoft kondigt Xbox Live voor iOS en Android aan

Microsoft brengt Xbox Live naar iOS en Android. Dat zegt Kareem Choudhry, hoofd van Cloud Gaming bij het bedrijf.

Door middel van een nieuwe software development kit wordt het mogelijk voor ontwikkelaars om Xbox Live te integreren in hun games. Spelers kunnen inloggen met hun Microsoft-account en krijgen zo toegang tot hun vrienden, Gamerscore, clubs en andere features.

"Als je kijkt wat we hebben gedaan, vooral met Minecraft, hebben we Xbox Live in de afgelopen jaren naar zoveel mogelijk platformen gebracht. We hebben daadwerkelijk al deze communities bij elkaar gebracht met een consistente ervaring voor gamers", aldus Choudhry. Daarbij zegt hij dat ontwikkelaars hopelijk voor dezelfde aanpak kiezen als het gaat om iOS- en Android-games.

Momenteel kan Microsoft nog geen aankondigingen doen over Xbox Live op de Nintendo Switch en de PlayStation 4. Het bedrijf staat er in de toekomst voor open om dit door te voeren en wijst erop dat Xbox-hoofd Phil Spencer een zeer inclusief beleid voert.

Minecraft

Game Stack

Ook kondigt Microsoft een nieuwe Microsoft Game Stack aan, een bundel met Microsoft-diensten voor ontwikkelaars. Hieronder vallen Azure, DirectX, PlayFab, Visual Studio, Xbox Live, App Center en Havok. PlayFab is het bedrijf dat Microsoft eind vorig jaar overnam en bevat technieken om matchmaking op meerdere platformen mogelijk te maken.

Eerder deze week toonde Microsoft Project xCloud in actie, de cloud gaming-dienst waarmee games op elk platform kunnen worden gespeeld. Mogelijk maakt de uitbreiding van Xbox Live het eenvoudiger voor ontwikkelaars om hun games beschikbaar te stellen op de dienst.

Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou