Microsoft brengt Auto HDR-functie naar meer dan duizend pc-games

Microsoft brengt Auto HDR-functie naar meer dan duizend pc-games

Microsoft brengt de Auto HDR-functie van de nieuwe Xbox-consoles naar Windows pc. Meer dan duizend games maken er al gebruik van.

Dat laat het bedrijf weten via een devblog. Een testversie is op dit moment al beschikbaar via Windows Insider Preview 21337. Mensen kunnen de optie aanvinken in de beeldscherminstellingen onder Windows HD Color Settings. Volgens Microsoft is de belasting van Auto HDR op een systeem niet groot genoeg om de prestaties van games zichtbaar te beïnvloeden.

Auto HDR is bedoeld voor games die uit zichzelf niet hdr ondersteunen. Met Auto HDR wordt in deze spellen vervolgens het kleur- en helderheidsbereik van hdr-games gesimuleerd. Logischerwijs is daar wel een beeldscherm voor nodig met hdr-ondersteuning. Veel schermen die de afgelopen paar jaar zijn gelanceerd, hebben hdr-ondersteuning.

Op dit moment werkt Auto HDR al voor meer dan duizend DirectX 11- en 12-games. Microsoft werkt nog aan de pc-versie van de service, waardoor het nog onduidelijk is hoeveel games er in totaal gebruik van gaan maken. Het is nog niet bekend wanneer de update precies voor het grote publiek wordt uitgerold.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Tof, spread the love! FPS boost zal voor pc bijna nooit nodig zijn? Al zijn er vast gevallen waar een harde framecapin het spel gecode is.

0

@TomMonkey999999999 ik haal met mijn gaming pc 200 FPS met doom eternal en alles op nightmare 😂

0

@Roy36NL snap ik, meer voor oudere titels of gare ports die origineel op console waren. Maar 200 fps is wel lekker iig. Flexing. Id tech engine is ook top.

0
test

@Roy36NL 3080 als kaart?

0
test

Nu nog ff het geluid.

0

Aanbevolen voor jou