Als we een bron dichtbij 1Up mogen geloven, zal Microsoft binnenkort de limiet voor games op Xbox Live Arcade verhogen van 50 MB naar 250 MB. Bij uitzondering is dit nog verder te verhogen naar 450 MB. Aanvankelijk hield Microsoft een limiet van 50 MB aan, om zo gebruikers zonder hardeschijf tegemoet te komen en mensen in staat te stellen om XBLA-games mee te nemen naar vrienden. Immers kun je dan altijd minstens één game kwijt op een Memory Unit van 64 MB.

Microsoft heeft de afgelopen tijd echter steeds vaker kritiek gekregen op deze limiet en kortgeleden werd er al een uitzondering gemaakt op de regel met de aanstaande release van Castlevania: Symphony of the Night. Bovendien staat er een nieuwe Memory Unit aan te komen met een waarschijnlijke opslagcapaciteit van jawel, 256 MB. Voor games die tot de limiet van 450 MB gaan, is dat nog steeds te klein, maar wie weet staat ons ook nog een Memory Unit van 512 MB te wachten.

Microsoft wilde geen commentaar geven, aangezien het hier om geruchten en speculatie zou gaan. Ze sluiten echter niet uit dat ze in de toekomst de limiet kunnen vergroten.