Microsoft bevestigt vernieuwde Xbox 360-controller | Gamer.nl

Microsoft bevestigt vernieuwde Xbox 360-controller | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De vierpuntsdruktoets, of D-pad, op de nieuwe Xbox 360 controller kan 90 graden gedraaid worden om het plusvormige gedeelte van de knop verder uit te laten steken. Via het door Microsoft gepatenteerde draaisysteem komt de vierpuntdruktoets los van het onderliggende vlak, wat meer precisie moet opleveren.

Verder zijn voor het nieuwe ontwerp de analoge sticks concaaf gemaakt, de triggers comfortabeler geworden en heeft het geheel een nieuwe, matzilveren kleur gekregen. Bovendien hebben de kleuren van de A-, B-, X- en Y-knoppen plaatsgemaakt voor verschillende grijstinten.

Microsoft liet weten dat de nieuwe controller in de Verenigde Staten aanvankelijk alleen verkrijgbaar is als onderdeel van een 'play-and-charge'-bundel, waar ook een accu en oplaadkabel bijgeleverd worden. Deze bundel kost 65 dollar (ruim 50 euro) en verschijnt op 9 november in de VS. Europeanen kunnen de controller in februari verwachten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou