Microsoft bevestigt geen online multiplayer voor GoldenEye op Xbox

Microsoft bevestigt geen online multiplayer voor GoldenEye op Xbox

Microsoft heeft bevestigd dat GoldenEye 007 op Xbox Game Pass geen online multiplayer bevat.

Dat meldde een woordvoerder van het bedrijf aan journalist Tom Warren. Het bedrijf "heeft geen plannen om online multiplayer aan GoldenEye 007 op Xbox Game Pass toe te voegen". Het bedrijf benadrukt wel dat het spel lokale multiplayer bevat.

Gisteren werd onthuld dat de Nintendo 64-shooter GoldenEye 007 naar Nintendo Switch Online en Xbox Game Pass komt. Toen leken berichten al te suggereren dat alleen de Switch-versie online multiplayer krijgt, en dus niet de Xbox-versie. Dat blijkt nu dus te kloppen.

Afgaande van berichten gaat het om twee verschillende versies van de game. GoldenEye 007 op Nintendo Switch Online lijkt een overzetting te worden van de N64-games zonder extra toeters of bellen - op de online multiplayer na dan. De Xbox Game Pass-versie krijgt wordt echter opgepoetst en heeft een 4k-resolutie. Overigens kunnen mensen die een digitaal exemplaar van Rare Replay hebben gekocht GoldenEye 007 kosteloos binnenhalen, ongeacht of ze een Game Pass-abonnement hebben. Een releasedatum voor beide versies is nog niet bekend.

Er gingen al jaren geruchten over een mogelijke heruitgave van de Nintendo 64-game GoldenEye 007. Vanwege verschillende licentiehouders is de game nooit opnieuw op een ander platform uitgegeven. Rare, dat inmiddels onderdeel is van Microsoft, ontwikkelde de game, maar ook Nintendo en MGM hebben rechten in handen. Voorheen zouden Microsoft en Rare hebben geprobeerd de game naar Xbox te brengen, maar Nintendo zou dat toen tegen hebben gehouden. Eerder dit jaar lekten er Xbox-achievements uit van het spel.

GoldenEye 007 verscheen in 1997 op de Nintendo 64 en is gebaseerd op de James Bond-film GoldenEye. De game stond bekend om de voor die tijd realistische schietactie. Naast een campagne bevatte het spel ook een lokale multiplayermodus voor vier spelers, die gretig aftrek vond.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

het is jammer, maar speel hem liever met dual stick controls en betere fps en hogere resolutie en textures, dan echt de oude n64 poort.

0
test

@hulstpower maar dan ga je er vanuit dat het dual stick controls zijn? Of heb je die info ergens vandaan?

0
test

@MikkelE30 dat is al bevestigd door rare en micro. Probeer een link en tekst te plaatsen maar dat kan niet ivm spam

0
test

@hulstpower huh ik snap je niet. Op switch heb je ook dual stick

0
test

@GoofyZ3 de versie van xbox is een remaster opgepoetst met hogere resolutie betere fps(hoeveel zeggen ze niet) en dual stick controles. Deze dingen noemen ze niet bij de switch versie alleen dat de switch online mp heeft en dat het de n64 versie is. Verwchillende sites hebben het er al over gehad dat de pers berichten andere dingen vermelden rare/xbox en Nintendo. Check hoag law op YouTube dan leg ie het uit waarom hij denkt dat het om twee verschillende versies gaat

0
test

Dus ik moet Rare Replay digitaal kopen (disc voor xbox one heb ik al) om hem op xbox te kunnen spelen, game pass hoef ik niet. Toevallig nu wel in de aanbieding voor €7,49 ipv €29,99 aanbieding eindigt over 12 dagen.

0

@DarkSlide.nl wel een prima deal, heb je ook meteen conker en banjon kazoeie etc

0
test

@Improv ja voor die prijs wil ik hem nog wel een keer kopen. Mocht ie toch nog als losse game uitkomen zal ie waarschijnlijk wel duurder zijn.

0

@DarkSlide.nl ik denk dat je met de disc versie het ook gewoon als update kan downloaden en je hem niet opnieuw hoeft te kopen. Maar als je dit niet kan testen voor de aanbieding voorbij, is dat een beetje zonde. Update: in een tweet hadden ze het alleen en heel specifiek over Digital copy van Rare replay. Raar en jammer.

0

Aanbevolen voor jou