Microsoft: 'Bethesda-games hoeven niet meer op andere systemen uit te komen'

Microsoft: 'Bethesda-games hoeven niet meer op andere systemen uit te komen'

Bethesda-games hoeven niet meer op andere systemen buiten die van Microsoft te verschijnen om de kosten van de aankoop terug te betalen.

Dat meldt Xbox-baas Phil Spencer in een interview met Kotaku. Sinds Microsofts aankoop van Bethesda's moederbedrijf Zenimax vragen gamers zich af of Bethesda-games nog op andere systemen kunnen verschijnen. Of zouden spellen als The Elder Scrolls 6 en Starfield exclusief op Xbox-consoles en pc uitkomen? Spencer bevestig of ontkent dit niet direct, maar laat wel weten dat toekomstige Bethesda-games uitbrengen op Xbox-consoles en pc volstaat om de uitgegeven 7,5 miljard dollar uiteindelijk terug te verdienen.

"Deze deal is niet gemaakt om games van andere systemen af te pakken. Nergens in de documentatie viel er te lezen: 'Hoe zorgen we dat andere spelers deze games niet meer kunnen spelen?' We willen dat meer mensen games kunnen spelen, niet minder mensen. Maar ik moet ook zeggen - en ik beantwoord de vraag die je stelt direct - als ik denk aan de plekken waar mensen deze spellen kunnen spelen - we hebben xCloud, pc, Game Pass en onze consoles - we hoeven de games niet op andere platforms buiten degenen die wij ondersteunen uit te brengen om de deal te laten werken. Wat dat ook maar moge betekenen."

Spencer bevestigt dus niet dat Bethesda-games nooit meer op concurrerende systemen verschijnen, maar hij zegt ook dat het niet per se nodig is om de kosten terug te verdienen.

Spencer praat in het interview ook over de samenwerking tussen Microsoft en Nintendo. Zo zijn eerder Banjo en Kazooie aan Super Smash Bros. Ultimate toegevoegd en zijn de Ori-games op de Switch verschenen. Hij meldt dat dit uitzonderingen waren en dat het onwaarschijnlijk is dat dit vaak gaat gebeuren. Volgens hem is het uitbrengen van meer Xbox-exclusives op de Switch "niet houdbaar". Het is wel mogelijk dat bijvoorbeeld Xbox Game Pass naar de Switch komt, maar dat is aan Nintendo.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beetje clickbait titel (zoals bijna alle media dit doen), want ze geven helemaal niet aan dat ze het niet zouden uitbrengen op andere platformen, enige wat ze zeggen is dus dat het niet zou hoeven om de kosten er uit te krijgen. Zou mij niets verbazen als binnen enkele jaren game pass ook op de playstation beschikbaar komt.

0
test

@SuperDre Het is lastig om in een titel precies samen te vatten wát ze zeggen - je kunt immers niet heel de quote in de titel zetten - maar volgens mij dekt dit de lading toch aardig. Let vooral op het woordje 'hoeft'. Dát is de nuance.

0
test

@SuperDre ik denk dat micro zo gamepass op ps uitbrengt alleen Sony zou dat niet toestaan. Kijk met ea heeft het ook even geduurd tot die kwam op ps maar ze wouden het niet, dan denk ik dat ze gamepass al helemaal niet toestaan. Maar ben wel met je eens deze games komen alleen naar ps als er gamepass op is.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Haha, als er een paar franchises heel goed zouden boeren als console exclusives, zijn dat die van Bethesda wel. Mensen kunnen nog wel de hoop hebben dat ze die nog gaan uitgeven op andere consoles, maar dit is binnen de bedrijfstrategie niet waar Microsoft naartoe werkt. Mocht Microsoft z'n gebruikersomgeving net zoals Apple helemaal dichtgooien, gaan zeker de nieuwe installments in Bethesda's triple A line-up alleen op PC en Xbox verschijnen. (Dit is gewoon een direct gevolg van de console exclusive ontwikkelaarsoorlog tussen Sony en Microsoft)

0

Aanbevolen voor jou