Microsoft betaalde mogelijk voor chipprioriteit

Microsoft betaalde mogelijk voor chipprioriteit

Microsoft betaalde fabrikanten mogelijk om voorrang te krijgen op geproduceerde chips.

Dat meldt Nick Baker in een aflevering van de XboxEra-podcast. “Microsoft heeft chipfabrikanten betaald voor chipprioriteit om te verzekeren dat de fabrieken de chips eerder aan Microsoft verkopen dan aan andere bedrijven,” vertelt hij. Baker kreeg de informatie vorig jaar al via een DM en kreeg pas toestemming om het te delen met het podcastpubliek.

Officieel heeft Microsoft hier niets over bekendgemaakt. In het Verenigd Koninkrijk was de console van Microsoft de bestverkochte console in maart. De Xbox liet de PlayStation 5 en zelfs de Nintendo Switch achter zich. Dat meldde journalist Christopher Dring van GamesIndustry op Twitter. Dat zou erop kunnen wijzen dat Baker het bij het juiste eind heeft.

Sinds de lancering van de Xbox Series X en PlayStation 5 zijn beide consoles altijd schaars geweest. Dat komt met name door chiptekorten door de coronapandemie en de enorme vraag naar de apparaten.

Vanaf 1:15:24 is het moment terug te luisteren in onderstaande video.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zie hier de nieuwswaarde niet zo van. Ik werk zelf in o.a. electronica assemblage, en is nooit anders geweest, als je bereid bent meer te betalen heb je eerder je componenten dan een ander.

0
test

@Snowmanski Ik werk niet in de elektronica assemblage, dus voor mij was dit wel nieuws

0

@woutzorz ik werk ook niet in de electronica assemblage maar met een beetje logisch nadenken is dit totaal niet verrassend.

0
test

@Snowmanski Ik werk helemaal niet, voor mij was dit totaal verrassend.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou