Microsoft aangeklaagd wegens patentbreuk | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Micrsoft moet in Texas in het beklaagdenbankje komen, omdat ze volgens PalTalk Holdings inbreuk hebben gemaakt op hun patent. Dit Amerikaanse bedrijfje klaagt Microsoft nu aan voor circa 70 miljoen euro.

Het gaat om een technologie die toegepast wordt in de Xbox, de Xbox 360 en de Halo-franchise. Volgens de advocaat van PalTalk is het bedrijf pionier op het gebied van online- en multiplayergames en heeft het bedrijf verschillende gesprekken gehad met Microsoft, dat erg geïntere eerd zou zijn geweest in de technologie.

Volgens Microsoft zijn de beweringen van PalTalk incorrect en nergens op gebaseerd. Microsoft heeft wel gesprekken gehad, maar was niet geïntere eerd in de technologie, omdat deze verouderd was en bedoeld voor inbelverbindingen. Het patent is volgens Microsoft ook sowieso geen 70 miljoen euro waard.

Microsoft is in zee gegaan met een andere partij voor de technologie en volgens de advocaat van Microsoft is dat de reden dat PalTalk nu de aanklacht heeft ingediend. "Microsoft is een andere richting in gegaan, met een ander bedrijf. Blijkbaar was dit storend voor PalTalk." De rechtzaak zal komende 2 weken in Texas plaatsvinden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou