Waar Rogue Warrior in de oorspronkelijke opzet veel vrijheid beloofde aan de speler, is de nieuwe Rogue Warrior een veel rechtlijnigere aangelegenheid, zodat er meer ruimte is om het karakter van Richard Marcinko vorm te geven. Het spel biedt een combinatie van actie en stealth-elementen.

De stem van Marcinko wordt vertolkt door acteur Mickey Rourke, wie sinds zijn rol in The Wrestler weer volop in de aandacht staat. "[Rourke] weet Marcinko's ruige persoonlijkheid voor de volle honderd procent neer te zetten", licht Todd Vaughn, de executive producer van het Rogue Warrior, zijn keuze toe.

Marcinko met stereotype Koreaan en Rus in de nieuwe Rogue Warrior

Noord-Korea

In het Rogue Warrior spel trekt Marcinko naar Noord-Korea waar hij een raketwapenprogramma dient te saboteren. Aldaar komt hij achter een complot wat hem naar Rusland voert. Daar zal hij technologie mogen vernietigen die dreigt de geopolitieke stabiliteit in gevaar te brengen.

Marcinko is een echt bestaande ex-Navy SEAL die in het boek Rogue Warrior schreef over zijn ervaringen in onder andere Vietnam en Iran. Later schreef hij een aantal fictivieve boeken waarin zijn ervaringen losjes werden gebruikt.

De oude Rogue Warrior (links) en de nieuwe Rogue Warrior (rechts)