De witte handschoen is een replica van de bekende witte handschoen die wijlen popster Michael Jackson vaak droeg. De handschoen is alleen te verkrijgen wanneer de game via de Ubishop wordt gekocht en zal in gelimiteerde oplage beschikbaar zijn.

Snel uitverkocht

"Eén van de meest iconische symbolen van Michael Jackson's muziek en optredens is zijn herkenbare handschoen", aldus Tony Key, senior vice president van sales en marketing bij Ubisoft. "Consumenten worden hiermee aangespoord de game te reserveren of op de dag van release te bestellen. We zijn ervan overtuigd dat het spel snel uitverkocht raakt."

Ubisoft onthulde ook twee tracks die in de game zullen zitten, namelijk Speed Demon en Dirty Diana. Michael Jackson The Experience verschijnt op 25 november voor de Wii. De Kinect- en PlayStation Move-versie komen in het eerste kwartaal van 2011. De game laat spelers de muziek en concerten van Michael Jackson herbeleven. Spelers kunnen meedansen en meezingen met allerlei bekende nummers van Michael Jackson, zoals Beat It en Billie Jean.