Entertainmentbedrijf SEE Virtual Words ontwikkelt een universum van met elkaar verbonden planeten die ieder in het teken staan van een bepaalde franchise. Planet Michael is de eerste themaplaneet in het Entropia-universum en draait volledig om de overleden superster. 

"De nieuwe planeet is gethematiseerd op Michael's muziek, zijn leven en de problemen in de wereld waarover hij bezorgd was", schrijft de uitgever in een persbericht. "Planet Michael is in de basis een enorme social gaming-ervaring die iedereen, van de hardcore fan tot de beginner, in staat stelt om samen met anderen wereldwijd mee te doen met coöperatieve activiteiten." De game zal gratis te spelen zijn. Wel kent Planet Michael microtransacties. Voor een klein bedrag kunnen spelers aan verschillende activiteiten meedoen of soms een goed doel ondersteunen.

"Toen we het Estate van Michael Jackson voor het eerst benaderden en praatten over het maken van Planet Michael, was een van onze primaire doelen het bouwen van een omgeving waarin fans van over de hele wereld samenkomen om Michael's levenslange toewijding voor het maken van wereldwijde vriendschappen te bekrachtigen", zegt Martin Biallas, CEO van SEE Virtual Worlds, in een persbericht.