Pas geleden vertelden we je nog dat Blu-ray goed blijkt te verkopen in Europa. Regisseur Michael Bay (van Armageddon en Transformers) doet er nog een schepje bovenop: hij kraakt Microsoft doodleuk af, ook al is Transformers in de VS zojuist exclusief op HD-DVD verschenen (en natuurlijk DVD).

Op het forum van Michael Bay vroeg een fan zich af waarom Bay's films niet wat meer op het door Sony uitgegeven Blu-ray formaat verschijnen. Michael Bay reageerde: “Wat je niet begrijpt is de politiek binnen de bedrijven. Microsoft wil dat beiden formats [Blu-ray en HD-DVD) falen zodat ze zich kunnen focussen op digitale downloads. Dat is het grote geheim waar niemand over praat. Dat is waarom Microsoft 100 miljoen dollar geeft aan studios zodat ze alleen HD-DVD accepteren en niet de beter verkopende en superieure Blu-ray. Ze willen de markt verwarren totdat ze digitale downloads hebben geperfectioneerd. Je zal er vanzelf wel achter komen.”

Volgen jullie het nog? Microsoft investeert in HD-DVD zodat het kan falen? Is Michael Bay nodig toe aan een vakantie buiten Hollywood om met beide benen op de grond te landen of heeft hij een punt? Wordt vast vervolgd…