Op 12 juni zullen we eindelijk het slotstuk van de Metal Gear Solid-reeks kunnen spelen. Volgens Hideo Kojima, het brein achter de saga, zullen in Metal Gear Solid 4 heel wat vragen die in de voorgaande delen zijn opgedoken voorzien worden van bevredigende antwoorden. Het hoofdstuk rond Solid Snake is met andere woorden na deeltje vier afgesloten, maar dat wil niet zeggen dat we een kruis kunnen maken over de Metal Gear-serie.

Ryan Payton, de associate producer bij Konami, liet het volgende weten: "Ik denk dat men het verkeerde idee heeft over het aankomende 'laatste deel in de reeks'. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is namelijk gewoon het einde van de avonturen van Solid Snake.". Meer dan dat mocht de man op dit moment niet loslaten. Verder had Payton het ook over de toevoeging van het kostuum van Altair uit Assassin's Creed aan Metal Gear Solid 4.

"Kojima en Jade Raymond, de producer van Assassin's Creed, hebben elkaar voor het eerst ontmoet op de E3 vorig jaar. Vervolgens liepen ze mekaar opnieuw tegen het lijf op de Tokyo Game Show, waarna een wederzijds respect voor elkanders werk is beginnen groeien. Na wat gesprekken hebben Ubisoft en Konami uiteindelijk besloten om de outfit van Altair een plaatsje in Metal Gear Solid 4 te geven.". Payton liet nog weten dat de toevoeging van het kostuum helemaal op het einde heeft plaatsgevonden, net voordat het spel volledig klaar was.

Hoe het verder met Hideo Kojima moet nu het hoofdstuk rond zijn digitale kind Solid Snake is afgesloten is nog niet duidelijk. "Snake begon stilaan een last op de schouders van Kojima te worden", vertelde Payton. "Hij heeft zin om met een nieuw project van start te gaan, zelfs al is het met een volledig verse francise. Dat Kojima zenuwachtig is, is niet meer dan normaal volgens mij.", eindigde Payton.