Hideo Kojima, de maker van de Metal Gear reeks, Boktai en Zone of the Enders, heeft zich in een interview met Boomtown.net uitgesproken over de next-gen consoles van Sony, Microsoft en Nintendo. Hij gebruikte hierbij een analogie, waarbij hij de consoles vergelijkt met een avondeten.

In zijn ogen richt Sony zich met de PS3 op een zeer hoog niveau wat kwaliteit van de games betreft, hiermee doelend op het niveau van de graphics, geluid en de physics. Hij is bang dat lang niet elke ontwikkelaar het geld en de tijd op kan brengen om aan die hoge verwachtingen en eisen te kunnen voldoen. Je zou de PS3 daarom kunnen vergelijken met een feestmaal wat je slechts eens om de zoveel tijd hebt. Wel een uitstekende ervaring, maar het zal veel kosten om neer te kunnen zetten.

De Xbox 360 is meer 'down to earth' en realistischer qua opzet. Volgens Kojima betekent dit dat men met groot gemak games kan gaan ontwikkelen voor de console van Microsoft. Hij vergelijkt de console met een speciaal diner wat je twee á drie keer in de maand hebt. De Revolution ten slotte, lijkt een grote indruk op hem achtergelaten te hebben. Hij weet er nog niet heel erg veel van af, maar op basis van wat hij weet, denkt hij dat de ontwikkeling van games voor de console veel minder geld zal kosten. In zijn ogen is de Revolution dan ook het geweldige maal wat je elke dag kunt hebben.Enjoying this train of thought and clearly not afraid of stretching his analogy to breaking point, Kojima continues, 'If the game creators and the users want to have a great steak for their anniversary, they go maybe to PS3. But if they want great dinner, great steak with their family, a little bit more casual during the weekends, they might select Xbox 360. Or why not have a great steak at your house everyday, they might choose Revolution. Kojima denkt dat de strijd tussen de drie consoles vooral om dit punt zal gaan. Het is aan developers en gamers te bepalen, wat voor soort diner ze het liefst hebben. Een interessant standpunt, waar zeker wel iets voor te zeggen valt. Wij zijn benieuwd of dit ook iets zegt over de uiteindelijke third party support en de hoeveelheid games die er voor elk van de consoles zal verschijnen.

Met dank aan MMaRsu voor het melden van dit nieuws.