Ryan Payton van Kojima Production heeft iets meer losgelaten over de ontwikkeling van de langverwachte PlayStation 3-titel Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Hij stelt fans gerust dat er geen concessies gedaan worden voor een eventuele release op de Xbox 360. Letterlijk zegt Ryan Payton het volgende:

"Ik kan je nu eerlijk vertellen dat we de game niet op wat voor manier dan ook aangepast hebben met in ons achterhoofd 'oh, dit moeten we op de 360 doen.' Los van of we nu wel of niet aan het ontwikkelen zijn voor de 360; de game wordt gebouwd voor de PS3 hardware, zoals jullie ongeveer de laatste twee jaar weten."

Ryan Payton sluit dus niet uit dat de game op de Xbox 360 zal verschijnen. Zeker is wel dat als dat zou gebeuren, dat het een port wordt van de PlayStation 3-versie, waarbij eventuele voordelen van de PlayStation 3, zoals de grotere opslagcapaciteit van een Blu-Ray disc, de Cell-processor en het aanwezig zijn van een harde schijf, overbrugd moeten worden.

Hopelijk krijgen we eindelijk eens duidelijkheid erover of Metal Gear Solid 4 nou wel of niet voor de Xbox 360 zal verschijnen.