MGM ziet film over GameStop-chaos wel zitten

MGM ziet film over GameStop-chaos wel zitten

MGM Studios is van plan om een film te maken over de chaos rondom de aandelen van GameStop. 

Dat blijkt uit een nieuwsbericht van Deadline. Om zichzelf in te dekken, heeft MGM Studios alvast de rechten van het boek The Antisocial Network gekocht, geschreven door Ben Mezrich.

Het boek moet vertellen over hoe investeerders, gamers en internettrollen Wall Street op de knieën kreeg. Kennelijk is er hard gestreden om de rechten van het toekomstige boek. Volgens Deadline werd het voorstel eind vorige week pas op de markt gebracht, en was het vrijdagnacht al verkocht.

Via Reddit-kanaal WallstreetBets verenigden diverse mensen zich om op grote schaal aandelen van de gamewinkel GameStop te kopen. De winkel deed de afgelopen jaren relatief slechte zaken en zag zijn koers in waarde dalen. Door de massale inkoop van aandelen steeg de waarde van de winkelketen opvallend snel. 

De Reddit-bezoekers wilden hiermee niet alleen winst maken, maar ook zogenaamde shortsellers, waaronder hedgefondsen, dwarszitten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Man man, wat een onzin toch weer. Zie niet echt in wie hier op zit te wachten om daar een hele film van de zien. Geen wonder dat het al jaren zo slecht gaat met MGM...

0
test

@SuperDre Kijk naar mij, dan zie je iemand die daar wel op zit te wachten.

0

Aanbevolen voor jou