Nieuws
Metroid

Concept voor Metroid-cartoon met mannelijke Samus opgedoken

Ook promotieposters van Castlevania, Double Dragon en California Games

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Er zijn posters verschenen waaruit blijkt dat er plannen waren om cartoons te maken van vier Nintendo-franchises. Op een van de posters is te zien dat Samus zou worden afgebeeld als een man in een Metroid-cartoon.

Op Ebay zijn vier promotieposters opgedoken van oude Nintendo-cartoons, die uiteindelijk nooit zijn gemaakt. De posters zijn te koop gezet door een voormalig werknemer van het productiebedrijf DiC Animation City en tonen dat er plannen waren om cartoons te maken van Castlevania, Double Dragon, Metroid en California Games.

De promotiebeelden van DiC Animation City zijn nog nooit eerder gezien, wat betekent dat de plannen voor de vier cartoons waarschijnlijk nooit verder zijn gekomen dan een concept. Vooral de posters van Castlevania en Metroid zijn opvallend. Castlevania wordt namelijk een stuk anders afgebeeld dan hoe we de franchise kennen uit de games en de recente Netflix-serie. Op de Metroid-poster is bovendien te zien dat Samus wordt afgebeeld als een man in plaats van een vrouw. Of dit komt omdat de makers Metroid nooit hebben uitgespeeld of omdat er werd gedacht dat een mannelijk hoofdpersonage succesvoller zou zijn, is onduidelijk.

In 1989 werden de cartoons The Super Mario Bros. Super Show! en The Legend of Zelda geproduceerd door DiC Animation City. In totaal zijn er 65 afleveringen gemaakt van de Nintendo-franchises, die elk ongeveer tien tot vijftien minuten duurden. De cartoons werden slecht ontvangen door de fans en werden bekritiseerd om onder andere het slechte schrijven en acteren.

Metroid
Ebay
Ebay

Dit artikel delen:

Lees meer

EA: 'Oude manier van games uitbrengen werkt niet meer' Nieuwe Overwatch-map Havana nu beschikbaar
1

Reacties op: Concept voor Metroid-cartoon met mannelijke Samus opgedoken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  bigds9fan

  • 8 mei 2019 13:21
  Die zien er … slecht uit. Jemig.

  Goed dat ze daar niks meer mee hebben gedaan. 😝

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.