'Metroid Prime Remastered verschijnt dit najaar op Switch'

'Metroid Prime Remastered verschijnt dit najaar op Switch'

Een vooralsnog niet aangekondigde remaster of remake van Metroid Prime zou tegen aankomende feestdagen op Nintendo Switch verschijnen.

Dat claimt Jeff Grubb van Giant Bomb. Volgens Grubb is Metroid Prime Remastered de grote Switch-titel deze feestdagen, mogelijk in november. Dan bestaat de oorspronkelijke game namelijk twintig jaar. De bron van Grubb zou zo goed als zeker zijn van een release eind dit jaar.

Spelers zouden volgens Grubb mogelijk kunnen kiezen tussen standaard besturing met analoge sticks en bewegingsgevoelige gyro-besturing. Volgens hem moeten uiteindelijk ook remasters van Metroid Prime 2 en 3 uitkomen, al verwacht hij dat de eerste Metroid Prime meer op de schop gaat - al treedt hij niet in detail op wat voor manier. Die game zou dan ook meer een remake dan een remaster kunnen worden, maar Grubb noemt het zelf in ieder geval een remaster.

Al enkele jaren doen er geruchten over heruitgaven, remasters en remakes van Metroid Prime en de twee vervolgen de ronde. Nintendo heeft echter nooit bevestigd dat de games daadwerkelijk naar de Switch komen. Wel werd een paar maanden na de release van de Switch in 2017 het vierde deel aangekondigd middels een logo. De ontwikkeling van dat spel werd later echter geschrapt en opnieuw opgestart. Sindsdien is het stil rondom het vierde deel. Nintendo bracht vorig jaar overigens wel de tweedimensionale Metroid-game Metroid Dread op Switch uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hoe langer we in de geruchten blijven geloven, hoe meer kans het is dat het waar wordt :P. Ik hoop wel op een remaster van de gehele trilogy.

0
test

@RoyVG Precies. Ik hoop er ook op, maar dit bericht heeft wel een hoog "really, this rumour again?!?" gehalte.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou