Slecht nieuws voor elke gamer met een tv zonder 60 hz support, want zij zullen aankomende GameCube topper Metroid Prime 2: Echoes niet kunnen spelen. Het spel ondersteunt namelijk alleen de 60 hz stand, dus een 50 hz stand is volledig out of the picture. Nu is het natuurlijk nog de vraag hoeveel GameCube bezitters die uitkijken naar dit spel, daadwerkelijk over een tv beschikken die niet de mogelijkheid heeft om naar 60 hz over te schakelen. Nou zal een gebrek aan deze tweede stand alleen bij tv's ouder dan 10 jaar ontbreken, maar het is natuurlijk best voor te stellen dat veel gamers van zo'n oude tv gebruik maken.

Waarom Nintendo deze beslissing überhaupt genomen heeft, blijft voorlopig onduidelijk. Wellicht heeft het iets te maken met het verschijnen van de game, want het verschil tussen de Amerikaanse en Europese releasedate is zeer gering. Het kan dus zijn dat deze beslissing voornamelijk uit tijdswinst overwegingen genomen is.

Een andere game waarbij dit overigens ook al gebeurt was, is de bonusdisc van Ocarina of Time die bij de eerste exemplaren van The Wind Waker bijgeleverd werd. Als deze trend zich voort blijft zetten, dan zou 50 hz support weleens de opvolger van multiplayer kunnen worden. Gewoon trashen om een releasedate te kunnen halen.