Nieuws
METROID DREAD

Metroid Dread-ontwikkelaar werkt aan nieuwe game

Project Iron betreft een nieuwe IP

Geschreven door Michel Musters op
Metroid Dread-ontwikkelaar MercrySteam heeft een nieuwe game in ontwikkeling, zo heeft de studio aangekondigd.

Het gaat om een third-person actie-rpg die zich in "een duistere fantasiewereld" afspeelt. De game draagt de codenaam 'Project Iron' en het gaat om een compleet nieuwe IP die voor meerdere systemen uit moet komen. De uitgever is 505 Games. Veel meer details zijn er niet. Het persbericht is hier te lezen.

MercurySteam werd in 2002 opgericht en heeft naast het dit jaar uitgekomen Metroid Dread onder andere Metroid: Samus Returns, Castlevania: Lords of Shadow en Spacelords ontwikkeld.

Metroid Dread viel op release in ieder geval in de smaak. De game scoorde een 9 op Gamer.nl: "Metroid Dread combineert de oude, vertrouwde Metroid-formule met genoeg frisse ideeën om de 35 jaar oude reeks nieuw leven in te blazen. Niet eerder liet Samus zich zo vloeiend besturen en is de actie zo spectaculair geweest. De EMMI vormen een spannende onderbreking op het standaard verkennen, maar over alle onderdelen van Metroid is even goed nagedacht. Optionele upgrades voegen in de meeste gevallen echter nauwelijks wat toe en zo vrij als Super Metroid wil het ook niet worden. Het zijn kleine misstappen voor een game die Metroid weer op de kaart zet."

Dit artikel delen:

Lees meer

De lanceringstrailer van de Halo Infinite-campagne De kaart van de nieuwe Call of Duty: Warzone-map Caldera is getoond
0

Reacties op: Metroid Dread-ontwikkelaar werkt aan nieuwe game

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.