Metroid Dread aangekondigd voor Nintendo Switch

Metroid Dread aangekondigd voor Nintendo Switch

Nintendo heeft de 2D-metroidvaniagame Metroid Dread aangekondigd.

Dat deed het bedrijf tijdens de Nintendo Direct-presentatie vanavond. Het spel moet de klassieke 2D-gameplay van Metroid bieden. De game speelt zich af na Metroid Fusion. Samus Aran landt op de planeet ZDR om een mysterieuze transmissie te onderzoeken. De planeet is overgenomen door agressieve buitenaardse wezens. 

Daarnaast neemt Samus het op tegen de E.M.M.I., robots die ooit werden ingezet om DNA te onderzoeken. Zij jagen nu op Samus. De heldin heeft zoals gebruikelijk allerlei moves en wapens om het tegen hen op te nemen. De game wordt ontwikkeld door MercurySteam, dat ook Metroid: Samus Returns op 3DS maakte.

Er komen ook een tweetal amiibo uit gebaseerd op de game. Eén van de amiibo is van Samus Aran zelf, en de andere amiibo is van een E.M.M.I. Zowel de game als de amiibo komen op 8 oktober uit op Nintendo Switch.

Nintendo liet weten dat het ook nog altijd aan het eerder aangekondigde Metroid Prime 4 werkt. De game werd echter niet getoond tijdens de Direct.

Metroid bestaat al meerder decennia en is een van de grondleggers van het metroidvaniagenre, waarin spelers door doolhofachtige spelwerelden lopen en met upgrades steeds meer paden kunnen openen. Sinds enige tijd worden 2D- en 3D-games afgewisseld. Op de GameCube ontstond bijvoorbeeld de Metroid Prime-reeks – het vierde deel is nu in de maak voor Switch – maar op de Nintendo 3DS verscheen een paar jaar terug Metroid: Samus Returns, een remake van Game Boy-game Metroid 2.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Metroid Dread

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja, zij maken mij hier zo ontzettend blij mee. Het het duurt niet eens zo lang meer voor het komt

0

Mooi nieuws!

0

Aanbevolen voor jou