Last Light komt in 2012 uit voor PC, PS3 en Xbox 360 en is volgens THQ's Danny Bilson op alle fronten een verbetering ten opzichte van het vorige deel. "Wij zien Metro 2033 als een meesterwerk met fouten. Het was een prachtige, originele game die niet de marketingondersteuning kreeg die het nodig had", vertelt Bilson.

"Die fout gaan we niet opnieuw maken met Metro: Last Light. Deze game verbetert het origineel op alle vlakken - met een betere afwerking, diepere en meer geraffineerde gameplay en meeslepende gevechten, zonder uit het oog te verliezen wat onze fans zo goed vonden aan het origineel."

Mutanten

Metro: Last Light speelt zich af in 2034, in het metrostelsel van een post-apocalyptisch Moskou. De nog levende mensen worden bedreigd door mutanten die door de catacomben onder de vernietigde stad sluipen. Dit is echter niet het enige gevaar, de mensen bevechten ook elkaar in verschillende facties die allen strijden om de macht. Die macht komt in de vorm van een krachtig wapen dat in de militaire kelders ligt opgesloten. Wie het wapen in handen krijgt, zou de gehele mensheid kunnen vernietigen. De speler stapt in de schoenen van Artyom, om de wereld te redden.