Metro Exodus krijgt fotomodus bij lancering

Metro Exodus krijgt fotomodus bij lancering

De aankomende game Metro Exodus krijgt bij de lancering een fotomodus. Dit maakt ontwikkelaar 4A Games bekend.

Met de fotomodus kunnen spelers in de game met verschillende instellingen foto's maken en behouden. Deze modus wordt de laatste tijd vaker toegevoegd aan games, zoals Marvel's Spider-Man en Assassin's Creed Odyssey. Voor ontwikkelaars van AAA-games is het tegenwoordig een logische keuze om in games met grafisch indrukwekkende werelden een fotomodus beschikbaar te stellen.

Zo kunnen spelers ervoor kiezen om gemaakte foto's te delen op sociale media wat op den duur voor meer publiciteit zorgt bij de ontwikkelaars, marketingtechnisch een slimme keuze. Dit kan weer van invloed zijn op de verkopen van de betreffende game. Opvallend is dat niet elke ontwikkelaar zich aansluit bij deze veelvoorkomende functie. Zo koos Rockstar ervoor om geen fotomodus toe te voegen aan Red Dead Redemption 2. Echter kunnen spelers in de game wel normale foto's maken met een camera.

Metro Exodus

"De fotomodus is één van de meest gevraagde functies onder de Metro-community", zo zegt executive producer van 4A Games, Jon Bloch. "Deze modus is relatief zeldzaam in first-person shooters, maar het team is vastberaden om het in de game te verwerken en Metro-fans de kans te geven om hun eigen verhalen van de Russische woestenij vast te leggen."

De fotomodus in Metro Exodus kan gebruikt worden op zowel de consoles als op pc. Echter kan de fotomodus op pc ook in combinatie met Nvidia's Ansel gebruikt worden.

Eerder werd bekend dat de lanceringsdatum van Metro Exodus met een week naar voren werd gehaald.

Metro Exodus is vanaf 15 februari verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Godzijdank

0

Foto mode is altijd goed

0

Aanbevolen voor jou