Nieuws
Metro

Metro Exodus komt naar next-gen consoles, nieuw deel in de maak

Ontwikkelaar wil ook nieuwe IP's creëren

Geschreven door Michel Musters op
Deep Silver en 4A Games brengen Metro Exodus in 2021 uit voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Dat heeft ontwikkelaar 4A Games aangekondigd in een update ten ere van het tienjarige jubileum van de Metro-gameserie. De next-gen versie moet een hogere framerate, hogere resolutie, kortere laadtijden en ondersteuning voor raytracing krijgen. Mensen die de game op PS4 of Xbox One hebben kunnen gratis upgraden naar de next-gen versie wanneer die in de loop van volgend jaar beschikbaar komt.

4A Games liet tevens weten dat het werkt aan een nieuwe Metro-game. Het spel is in ontwikkeling voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. De 4A Games-engine gaat volledig op de schop voor het spel. Veel meer details zijn er nog niet, al meldt de ontwikkelaar wel dat het zichzelf constant wil uitdagen om grotere en betere games te maken. Ook wil het multiplayerelementen in de nieuwe game verwerken, al moet de singleplayer nog altijd een belangrijk facet van de franchise blijven.

Tot slot liet 4A Games weten dat het nog vele jaren aan de Metro-franchise wil werken, maar dat het ook nieuwe IP's wil creëren die naast Metro kunnen bestaan. Het bedrijf zoekt op dit moment naar nieuwe werknemers voor zijn studio's in Malta en Kiev om dit te bewerkstelligen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuw patent toont twee nieuwe PlayStation VR-brillen Assassin's Creed Valhalla-patch lost screen tearing op Xbox Series X op
0

Reacties op: Metro Exodus komt naar next-gen consoles, nieuw deel in de maak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.