Metallica treedt live op tijdens BlizzCon 2014 | Gamer.nl

Metallica treedt live op tijdens BlizzCon 2014 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

BlizzCon vindt plaats op 7 en 8 november. De conventie is die dagen ook op internet te volgen via livestreams, inclusief het optreden van Metallica. 

Virtuele tickets kosten 29,99 euro en geven toegang tot twee livestreams waarop verschillende content te zien is. Houders van zo'n digitale toegangskaart krijgen ook exclusieve in-game items voor alle recente Blizzard-games.

Tijdens het evenement toont Blizzard veelal nieuwe gameplay van aankomende titels, organiseert het speciale panels, interviews, toernooien en kondigt het regelmatig ook nieuwe games of uitbreidingen aan. Dit jaar vindt BlizzCon plaats kort voor het verschijnen van World of Warcraft-uitbreiding Warlords of Draenor op 13 november.

Verder werkt Blizzard aan Diablo 3, dat onlangs nog een grote update ontving op pc en consoles. Het laatste deel in het StarCraft 2-drieluik, Legacy of the Void, moet nog uitkomen en ook de MOBA-game Heroes of the Storm is nog niet officieel verschenen. Tot slot is Blizzard nog van plan om Hearthstone: Heroes of Warcraft eind dit jaar naar Android-tablets te brengen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou