'Metal Gear Solid 5 in week tijd drie miljoen keer verscheept' | Gamer.nl

'Metal Gear Solid 5 in week tijd drie miljoen keer verscheept' | Gamer.nl

Stealth-game Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zou sinds zijn verkoopstart op 1 september drie miljoen keer verscheept zijn. Dat meldt Forbes op basis van een advertentie van uitgever Konami die op verschillende Japanse sites circuleert. In die advertentie meldt Konami drie miljoen wereldwijd verscheepte exemplaren van de game.

Bij de verkopen van zaken als games, films en gadgets is er vaak een verschil tu en verscheepte en verkochte exemplaren. Van verkochte exemplaren is pas sprake als ze door de consument zijn gekocht, verscheept gaat over aankopen van winkels.

Het budget van de positief ontvangen game zou volgens Nikkei zo'n 80 miljoen dollar bedragen. De marketingkosten van de titel zijn niet bekend. Forbes schat dat Konami minstens vijf tot zes miljoen van Metal Gear Solid 5 moet verkopen om quite te draaien.

Het aantal verscheepte exemplaren van Metal Gear Solid 5 in de eerste week is gelijk aan dat van zijn voorganger. Metal Gear Solid 4 verscheen echter alleen voor de Playstation 3, deel vijf is uitgekomen voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou