Nieuws

'Metal Gear Solid 5 in week tijd drie miljoen keer verscheept'

Aldus Forbes

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Stealth-game Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zou sinds zijn verkoopstart op 1 september drie miljoen keer verscheept zijn. Dat meldt Forbes op basis van een advertentie van uitgever Konami die op verschillende Japanse sites circuleert. In die advertentie meldt Konami drie miljoen wereldwijd verscheepte exemplaren van de game.

Bij de verkopen van zaken als games, films en gadgets is er vaak een verschil tussen verscheepte en verkochte exemplaren. Van verkochte exemplaren is pas sprake als ze door de consument zijn gekocht, verscheept gaat over aankopen van winkels.

Het budget van de positief ontvangen game zou volgens Nikkei zo'n 80 miljoen dollar bedragen. De marketingkosten van de titel zijn niet bekend. Forbes schat dat Konami minstens vijf tot zes miljoen van Metal Gear Solid 5 moet verkopen om quite te draaien.

Het aantal verscheepte exemplaren van Metal Gear Solid 5 in de eerste week is gelijk aan dat van zijn voorganger. Metal Gear Solid 4 verscheen echter alleen voor de Playstation 3, deel vijf is uitgekomen voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Door NU.nl

Bron: Forbes

Dit artikel delen:

Lees meer

Patch voor Final Fantasy X/X-2 HD Remaster verschenen Castle Crashers-remaster verschijnt deze week op Xbox One
3

Reacties op: 'Metal Gear Solid 5 in week tijd drie miljoen keer verscheept'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Cor9

  • 7 september 2015 11:58
  Ik denk dat mensen die voorgaande delen nooit gespeeld hebben huiverig zijn. Jammer, want het verhaal maakt niet zo veel verwijzingen naar andere MGS games. Je ziet als MGS veteraan wel een aantal plot reveals van een kilometer aankomen. Maar alles wordt in principe via cassette tapes uitgelegd. In mijn vriendenlijst ben ik ook de enige die hem speelt. Misschien dat de zeer goede review scores in de komende weken meer mensen kunnen overhalen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 7 september 2015 12:00
  Leuk nieuws, maar verscheept is niet verkocht…
  Plus ik vind het persoonlijk wel weinig als je het hebt over wereldwijd. Er zijn 7 miljard mensen op deze aardkloot en dan zouden er maar 3 miljoen exemplaren over de gehele wereld verspreidt worden bij release. Had persoonlijk meer verwacht van een game als Metal Gear

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 7 september 2015 12:15
  Iets houdt mij nog tegen om hem te kopen, voor mijn gevoel is het verhaal erg naar de achtergrond gedrukt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.