Twee dagen geleden kon je op Gamer.nl lezen dat je bij online winkelketen HMV Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots kon pre-orderen. Op zich niet gek, ware het niet dat je ook een Xbox 360-versie van het spel kon bestellen, terwijl uitgever Konami blijft beweren dat het spel exclusief blijf voor de Playstation 3.

Vandaag laat HMV echter weten dat er een fout is gemaakt door hun online admin team en dat het hele gebeuren berust op een misversand: "In zijn enthousiasme heeft, één van onze online game teams laten weten dat je bij HMV Metal Gear Solid 4 kunt pre-orderen  voor de Xbox 360. Terwijl hij eigenlijk simpelweg klanten wilde vragen of ze een melding wilde ontvangen, mocht de titel op een dag uitkomen op de 360. Het spijt ons om voor zo'n ophef gezorgd te hebben. De fout is nu verbeterd."

Zal Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots toch een exclusieve titel voor de Playstation 3 blijven, zoals Konami bij hoog en laag heeft volgehouden? Wellicht. Toch blijven er voldoende geruchten op het internet circuleren. Wie weet verrast de uitgever ons nog tijdens de Games Convention in Leipzig, over een kleine twee weken.

Met dank aan Sneaky Snake voor het melden van dit nieuws