Hideo Kojima, de man achter Metal Gear Solid, is op dit moment bezig aan een nieuw concept voor een game dat niets met Metal Gear te maken heeft. Dit meldt Konami president Fumiaki Tanaka.

Volgens Konami zal er geen formele aankondiging zijn dit jaar die meer duidelijkheid zal scheppen over dit concept van Kojima, dus vooralsnog blijft het vooral giswerk. Op internet wordt druk gespeculeerd; zo wordt een derde deel uit de Zone of the Enders-serie niet uitgesloten. Een geheel nieuwe franchise kan natuurlijk ook.

Hideo Kojima heeft al vele malen aangegeven de Metal Gear-franchise achter zich te willen laten, maar dit ging niet altijd even makkelijk. Zo werd hij bedreigd door fans toen hij na Metal Gear Solid 2 al aangaf te willen stoppen en wilde hij uiteindelijk de ontwikkeling voor het vierde deel niet uit handen geven. De speculatie dat Solid Snake in het nog uit te komen vierde deel het loodje legt, is dan ook niet zo heel vreemd. Kojima heeft meerdere malen aangegeven echt klaar te zijn met de franchise na dit deel en om te verzekeren dat Konami van 'zijn' held af blijft, lijkt dit een slimme oplossing.

We houden je op de hoogte over het aankomende project van deze top-ontwikkelaar, als hoef je voorlopig niets te verwachten als we Konami mogen geloven.