Op maandag 21 april gaat de beta van Metal Gear Online van start. Gisteren heeft Konami nieuwe details bekend gemaakt rondom de beta van deze aankomende actiegame. Dit willen we uiteraard graag even met je delen.

Brandon Laurino van Konami Online laat weten dat elke deelnemer een karakter krijgt om mee te spelen, die ze kunnen personaliseren qua uiterlijk en vaardigheden. Zo kan elke speler zich in maximaal vier skills specialiseren. Close quarters combat, knife fighting, quickness, alertness, heavy weaponry mastery, demolition en sniper mastery zijn enkele voorbeelden van skills waaruit je kunt kiezen.

Nadat je karakter is aangemaakt kun je in-game gaan. In een lobby kun je een game uitkiezen en jezelf toevoegen. Gedurende het gevecht kun je teammaten in de gaten houden met het SOP (Sons of the Patriots) System. Deze laat zien waar je teammaten zijn, wat hun situatie is en tegen wie ze vechten.

Eerder werden de maps en speelstijlen al bekend gemaakt. In de beta worden twee van de vijf maps beschikbaar, namelijk Blood Bath en Groznyi Grad. Qua speelstijlen kun je aan de gang met deathmatch, capture and hold en capture the flag voor maximaal 16 spelers.

De beta zal vanaf 17 april te downloaden zijn en speelbaar tussen 21 april en 6 mei.

Update:

Officieel zou de beta van Metal Gear Online pas 17 april te downloaden zijn. Verschillende berichten duiden er echter op dat Metal Gear Online nu al te downloaden is via Playstation Network. Het gaat hier waarschijnlijk alleen om de PSN Store van de VS. Voor de liefhebbers van cijfers: Het bestand is 741 MB groot.