Meta koopt studio's achter Iron Man VR en Resident Evil 4 VR op

Meta koopt studio's achter Iron Man VR en Resident Evil 4 VR op

Meta - het bedrijf achter Facebook en de Quest-headsets - heeft drie gamestudio's gekocht, waaronder de ontwikkelaars van Iron Man VR en Resident Evil 4 VR.

Het gaat ten eerste om Camouflaj, een studio uit Seattle die door Ryan Payton, de voormalige creative director van Halo, wordt gerund. Eerder ontwikkelde de studio Iron Man VR en Republique. Iron Man VR, dat eerder al op PlayStation VR uitkwam, moet op 3 november dit jaar op de Quest 2 verschijnen.

Armature is opgericht door enkele ontwikkelaars van de Metroid Prime-reeks en ontwikkelde onder andere Resident Evil 4 VR en Where the Heart Leads. De derde studio is opgekocht is Twisted Metal, de in Texas gesitueerde studio achter games als The Maw, Path of the Warrior en 'Spolosion Man.

"Het duurt nog even voordat we kunnen onthullen waar ze aan werken, maar we vinden het geweldig dat we kunnen werken met deze ontwikkelaars terwijl ze ambitieuze vr-games maken", aldus een woordvoerder van Meta.

Tijdens het Meta Connect-evenement werd ook de nieuwe vr-bril Meta Quest Pro onthuld. Deze headset moet op 25 oktober verschijnen en gaat 1800 euro kosten. Daarnaast werd aangekondigd dat Xbox Cloud Gaming in de toekomst via de Quest Store beschikbaar wordt, zodat Xbox-games via de cloud op Quest-headsets gespeeld kunnen worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Goed bezig

0
test

Slecht bezig

0

Aanbevolen voor jou