Nieuws
iron man vr

Meta koopt studio's achter Iron Man VR en Resident Evil 4 VR op

Iron Man VR komt op 3 november naar de Quest 2

Geschreven door Michel Musters op
Meta - het bedrijf achter Facebook en de Quest-headsets - heeft drie gamestudio's gekocht, waaronder de ontwikkelaars van Iron Man VR en Resident Evil 4 VR.

Het gaat ten eerste om Camouflaj, een studio uit Seattle die door Ryan Payton, de voormalige creative director van Halo, wordt gerund. Eerder ontwikkelde de studio Iron Man VR en Republique. Iron Man VR, dat eerder al op PlayStation VR uitkwam, moet op 3 november dit jaar op de Quest 2 verschijnen.

Armature is opgericht door enkele ontwikkelaars van de Metroid Prime-reeks en ontwikkelde onder andere Resident Evil 4 VR en Where the Heart Leads. De derde studio is opgekocht is Twisted Metal, de in Texas gesitueerde studio achter games als The Maw, Path of the Warrior en 'Spolosion Man.

"Het duurt nog even voordat we kunnen onthullen waar ze aan werken, maar we vinden het geweldig dat we kunnen werken met deze ontwikkelaars terwijl ze ambitieuze vr-games maken", aldus een woordvoerder van Meta.

Tijdens het Meta Connect-evenement werd ook de nieuwe vr-bril Meta Quest Pro onthuld. Deze headset moet op 25 oktober verschijnen en gaat 1800 euro kosten. Daarnaast werd aangekondigd dat Xbox Cloud Gaming in de toekomst via de Quest Store beschikbaar wordt, zodat Xbox-games via de cloud op Quest-headsets gespeeld kunnen worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste Prime Exclusive Deals The Liquidators-evenement in Battlefield 2042 ging na halfuur offline
2

Reacties op: Meta koopt studio's achter Iron Man VR en Resident Evil 4 VR op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • lightyears

  • 12 oktober 2022 09:06
  Goed bezig

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 12 oktober 2022 09:33
  Slecht bezig

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.