Een paar jaar geleden verscheen er elke paar maanden wel een rallygame. De Colin McRae- en WRC-reeksen hadden hun jaarlijkse edities en domineerden de markt, terwijl het realistische Richard Burns Rally en wat meer arcade-achtige Xpand Rally een deel van het succes probeerden af te snoepen.

Vorig jaar verscheen nog wel Colin McRae DIRT, waarmee Codemasters al iets afstand deed van het pure rallyracen en ook andere off-road racevormen toevoegde. Na het overlijden van McRae is het nu nog onduidelijk of en hoe deze reeks voortgezet gaat worden. De makers van WRC houden zich bezig met Motorstorm, de makers van Xpand Rally werken aan een drietal shooters. Rallyfans leken even niets te hebben om naar uit te kijken, maar GM Rally hoopt daar nu verandering in te brengen.

GM Rally laat je door het zand ploegen met de auto's van fabrikant General Motors. Je zult onder andere in Opels, Saabs en Daewoos Chevroletten rond mogen scheuren over parcoursen langs de Middellandse Zee. De ontwikkelaar van dienst is Xbow Software, bekend van Star Wolves-strategiespellen. Weinig ervaring met het genre dus, maar met zo weinig om naar uit te kijken, moet je hoop koesteren. In het vierde kwartaal zou GM Rally moeten verschijnen.